Sportfysiotherapie

Heeft u klachten waardoor u het sporten niet (goed) kunt uitoefenen? Of heeft u tijdens het sporten een blessure opgelopen? Dan bent u bij onze (sport-) fysiotherapeut aan het juiste adres. Een sportfysiotherapeut is namelijk gespecialiseerd in de behandeling van sport gerelateerde klachten en blessures.

Wat is sportfysiotherapie ?

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapeut richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures. De sportfysiotherapeut weet wat er in het lichaam gebeurt tijdens het sporten en hoe u geblesseerd raakt. Hij begrijpt ook waarom sport belangrijk voor u is.

Voor wie

De sportfysiotherapeut is er voor iedereen. Of u nu voetbalt op het hoogste niveau, of recreatief wandelt, wij doen er alles aan om uw weer zo snel mogelijk optimaal te laten sporten.

Werkwijze van de sportfysiotherapeut

De sportfysiotherapeut behandelt blessures aan alle spieren en gewrichten maar het meest aan knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op herstel van de blessure, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. Tijdens het onderzoek kan hij bepalen of extra oefening of training nodig is om het ontstaan van een blessure juist te voorkómen. De sportfysiotherapeut werkt in een speciaal ingerichte oefenzaal en kan ook trainingsmogelijkheden in ons therapeutisch zwembad aanbieden. Onze sportfysiotherapeut werkt in nauwe samenwerking met sportartsen, sport diëtisten en met sportverenigingen. Tevens is hij actief in het Sport Medisch Netwerk Zoetermeer (SMNZ). Met de gerichte behandeling en adviezen van de sportfysiotherapeut kunt u uw training binnen afzienbare tijd op het oude niveau hervatten. Bovendien voorkomt u herhaling van de blessure in de toekomst. De sportfysiotherapeut traint u sport specifiek en functioneel. Zo nodig overlegt hij met uw trainer.

Vergoeding

De vergoeding van deze behandeling valt binnen de reguliere fysiotherapie.