Oefentherapie in water

Deze vorm van oefentherapie wordt gezien als fysiotherapie in het water. We maken daarbij gebruik van het mechanische effect van het water om zo een gerichte training te geven om functies van het lichaam te herstellen. De eigenschappen van het water waar we gebruik van maken zijn de opwaartse kracht, de hydrostatische druk, de zuigkracht en de stroming. Bij de revalidatie kunnen we, als het letsel het toelaat, al in een vroeg stadium in het water oefenen met een zeer lage  belasting. Daarna kan de belasting weer worden opgevoerd in de oefenzaal. Deze opbouw wordt vaak gebruikt bij de revalidatie van ( sport- ) letsels. De hydrotherapie wordt zowel individueel als in groepen gegeven.

Individueel

Je wordt gedurende 30 minuten 1 op 1 begeleid. Afhankelijk van de hulpvraag zal de fysiotherapeut al dan niet ook het water in gaan. Naast algemene oefeningen wordt ook gebruik gemaakt van de methode Halliwick, die specifieke oefenvormen aanbiedt waarbij op een speciale wijze gewerkt wordt met de mechanische krachten van het water. De vergoeding kan afhankelijk van uw specifieke situatie plaatsvinden via uw verzekeringsmaatschappij. Informeer hiernaar bij uw behandelaar.

Groepsgewijs

We werken met thema groepen als reuma groepen, revalidatiegroepen en oncologische groepen. De oefeningen worden groepsgewijs aangeboden, maar er is zeker ook individuele aandacht. De grootte van een groep is 4-8 personen. Het programma  duurt  30 minuten.